Înapoi 17.12.2010 18:01

CV-ul Europass al unui muncitor


Pornind de la ideea, ca CV-ul reprezinta „oglinda unui muncitor”, echipa www.muncitorcalificat.ro si-a propus prin prezentul articol sa vina in intampinarea comunitatii de muncitori calificati din cadrul portalului, dar si in intampinarea utilizatoriilor si vizitatoriilor portalului, cu sfaturi utile despre ceea ce inseamna un CV Europass, cum ar trebui sa arate un CV Europass si cum ar trebui facut un CV Europass.


CV-ul Europass, reprezinta CV-ul promovat si acceptat in cadrul  Uniunii Europene. Avand in vedere ca Romania face parte din Uniunea Europeana, toti oamenii activi in campul muncii si cei care vor sa intre in campul muncii ar trebui sa isi faca propriul CV in format Europass.


Pentru a putea vizualiza formatul CV-ului Europass puteti cauta pe internet, pe google „CV Europass” si veti ajunge pe pagina de internet a Europass : https://europass.cedefop.europa.eu/ , pagina web care a fost dezvoltata la initiativa Comisiei Europene. In aceasta pagina puteti sa va comnpletati CV-ul Europass online, sau puteti sa descarcati formatul CV-ului.


Completarea unui CV Europass, a unui CV, in general, trebuie facuta cu mare atentie. Completarea CV-ului Europass este mai facila deoarece a fost conceput intr-un mod simplu si pentru fiecare rubrica exista recomandari. De tinut cont, cand completam un CV, trebuie sa scriem in primul rand corect gramatical, continutul CV-ului trebuie sa fie la obiect, nu trebuie sa mintim intr-un CV, toate datele pe care le scriem intr-un CV trebuiesc neaparat sa fie reale, sa nu uitam CV-ul reprezinta imaginea noastra, in el trebuie prezentata realitatea asa cum este. Este foarte important, ca in CV sa evidentiati nivelul de calificare al dumneavoastra, sa scoateti in evidenta proiecte importante pe care le-ati executat de-a lungul carierei.


Ganditi-va, sunteti un muncitor si cautati un loc de munca, redactarea CV-ului Europass este prima tema pe care trebuie sa o faceti in acest sens. Daca veti face un CV corect, real si profesional veti crea, in fata potentialului angajator, o imagine buna, putand deveni un candidat ideal pentru un anumit loc de munca.


Echipa www.muncitorcalificat.ro


Vezi comentarii | Comentează | Înapoi