Ghid de Utilizare


1. CUM CREEZ UN CONT DE UTILIZATOR PE WWW.MUNCITORCALIFICAT.RO?

2. CUM ÎMI CONFIGUREZ ŞI ADMINISTREZ UN CONT DE UTILIZATOR PE WWW.MUNCITORCALIFICAT.RO?

3. CUM PUBLIC UN ANUNŢ CU CERERE DE OFERTĂ DE ANGAJARE?

4. CUM ŞI CÂND ESTE DESEMNATĂ OFERTA CÂŞTIGĂTOARE?

5. CINE ŞI CUM POATE DEPUNE O OFERTĂ DE ANGAJARE ÎN CADRUL UNUI PROIECT?

6. CE REPREZINTĂ UN CALIFICATIV?

7. CE REPREZINTĂ OFERTA CARE ARE STAREA "RESPINSĂ"?

8. CE REPREZINTĂ OFERTA CARE ARE STAREA "ACCEPTATĂ"?

9. CE REPREZINTĂ UN PROIECT CU STAREA "DESCHIS"?

10. CE REPREZINTĂ UN PROIECT CU STAREA "ÎNCHIS"?

11. CE REPREZINTĂ UN PROIECT CU STAREA "IN LUCRU"?

12. CE REPREZINTĂ UN PROIECT CU STAREA "FINALIZAT"?


1. CUM CREEZ UN CONT DE UTILIZATOR PE WWW.MUNCITORCALIFICAT.RO?

Pentru a crea un profil pe www.muncitorcalificat.ro, va trebui in primul rand sa va inregistrati. Acest lucru il puteti face accesand butonul "Inregistreaza-te", acesta permitandu-va sa completati un formular online cu datele dvs si cu datele utilizatorului de cont, date necesare crearii contului de utilizator. Finalizarea procedurii de completare a formularului de inregistrare online se va putea realiza, numai daca veti citi si veti fi de accord cu  "Termenii si Conditiile de Utilizare ale site-ului , precum si cu Politica de Confidentialitate ale Site-ului", in caz contrar procedura de inregistrare nu va putea fi realizata. Dupa confirmarea faptului ca a-ti citit si sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare ale site-ului, precum si cu Politica de Confidentialitate a Site-ului pentru a putea sa va bucurati de facilitatiile pe care vi le ofera contul dvs. pe www.muncitorcalificat.ro va trebui sa confirmati contul de utilizator din e-mailul dvs, folosit in procedura de inregistrare.


2. CUM IMI CONFIGUREZ  SI ADMINISTREZ UN CONT DE UTILIZATOR PE WWW.MUNCITORCALIFICAT.RO?

Este foarte simplu, deoarece, daca ti-ai completat in detalii si corect formularul de inregistrare utilizator, singurul lucru pentru a putea beneficia de un profil profesional online (o adevarata carte de vizita online) este sa completezi campul "Despre mine" din "Contul meu > Profilul meu". 

Portalul pune la dispozitie un panou de control, pozitionat in partea dreapta a profilului, de unde se poate configura si administra contul utilizatorului.

Panoul de control cuprinde urmatoarele sectiuni:

Profilul meu - sectiune ce ofera posibilitatea utilizatorului sa-si vizualizeze, modifice sau sa-si completeze structura profilului sau, intr-un mod foarte simplu, singurul lucru pe care il are utilizatorul de facut este sa apese butonul "editeaza" aferent campului pe care il vrea sa il modifice sau sa il completeze, dupa care sa salveze modificarile, respectiv adaugirile facute.

Mesaje - aceasta sectiune permite intreactionarea titularului de cont cu restul utilizatorilor din site si cu echipa  www.muncitorcalificat.ro, intr-un mod foarte facil. Prin intermediul mesageriei interne, utilizatorul poate trimite mesaje colaboratorilor sai din cadrul portalului, poate interactiona cu restul  comunitatii, poate primi mesaje de la utilizatorii site-ului si de la echipa muncitorcalificat.ro si poate sa-si gestioneze si sa-si administreze mesajele, arhivandu-le sau stergandu-le.

Proiect nou - aceasta sectiune permite utilizatorului sa posteze anunturi  referitoare la angajarea de personal calificat pentru a-si finalize propriile proiecte. Acest lucru realizandu-se foarte simplu, utilizatorul are doar de completat un formular online cu 8 campuri, dintre care 7 obligatorii. Completarea formularului nu necesita cunostiinte ample in domeniu internetului sau de calculator, orice utilizator, care are cunostiinte minime despre calculator si internet va putea sa-si realizeze sis a pozteze propriul anunt, cu detaliile aferente.

Proiecte curente - Aceasta sectiune permite administrarea si gestionarea proiectelor. Sectiune este impartina in doua subsectiuni. Prima subsectiune, fiind: "Proiecte la care ofertez", unde sunt prezentate proiectele la care utilizatorul ar dori sa se angajeze. Din aceasta sectiune utilizatorul este tinut la curent cu evolutia ofertelor facute de ceilalti concurenti , astfel acesta va putea face oferte mult mai bune decat ceilalti concurenti, atat cat isi va permite, pentru a putea castiga proiectul. A doua subsectiune este: "Proiectele mele" , unde sunt prezentate anunturile cu proiectele personale ale utilizatorului, pentru care utilizatorul este interesat sa gaseasca si sa angajeze personal calificat pentru a le finalizeze.

In aceasta sectiune sunt stocate proiecte pe o perioada de 6 luni, dupa 6 luni proiectele fiind sterse in mod automat.

Calificative - aceasta sectiune este impartita in trei subsectiuni:

"Calificative de acordat" - in aceasta subsectiune fiind prezentati utilizatorii carora titularul de cont le poate acorda calificativ in raport cu calitatea muncii depuse de acestia.

"Calificative primite" - in aceasta subsectiune fiind listate calificativele pe care titularul de cont le-a primit de la utilizatori, in urma muncii depuse de catre acesta.

"Calificative acordate" - in aceasta subsectiune sunt listate calificativele pe care le-a  acordat titularul de cont utilizatorilor care au castigat proiecte al caror titular a fost acesta.

In aceasta sectiune sunt prezentate calificativele pe acre le-a primit sau le-a acordat titularul de cont in ultimile 6 luni.

Setari cont - aceasta sectiune permite titularului de cont efectuarea setarilor de cont cu privire la vizibilitatea profilului, mesagerie, newsletter, modificarea parolei si stergerea contului.

Invita prieteni - aceasta sectiune permite titularului de cont sa-si invite prietenii si colaboratorii, care au conturi gmail.com pe www.muncitorcalificat.ro , pentru a-si mari retea de colaboratori.

Ghid de utilizare - aceasta sectiune este conceputa pentru a usura utilizarea site-ului si explica principalele functionalitati ale acestuia.


3. CUM PUBLIC UN ANUNT CU CERERE DE OFERTA DE ANGAJARE?

Pentru a crea un anunt nou utilizatorul va trebui sa intre in cont si sa acceseze Contul meu >Panou de Control > Proiect nou.

Utilizatorul, in calitate de potential angajator, creaza si publica un anunt cu cererea de angajare pentru un proiect nou, in care va preciza: titlul proiectului, domeniul din care face parte (domeniul fiind predefinit), locatia unde se va desfasura proiectul, judetul unde se va desfasura proiectul, bugetul in care trebuie sa se incadreze proiectul (va fi exprimat in lei, detaliile daca bugetul contine sau nu TVA vor fi specificate in descrierea proiectului), perioada in care se vor depune ofertele (valabilitate anunt), descrierea proiectului, fisiere atasate (utilizatorul va putea atasa documente, poze referitoare la proiect, pentru o prezentare mai detaliata). In afara de "fisiere atasate" toate celelalte  campuri din formularul "Proiect nou" sunt obligatorii, pentru oferirea unui serviciu de calitate.


4. CUM SI CAND ESTE DESEMNATA OFERTA CASTIGATOARE?

In mod normal, oferta castigatoare trebuie sa fie desemnata de utilizatorul  care a publicat anuntul cu cererea de angajare, dupa termenul de expirare al anuntului, cand starea proiectului este "proiect inchis", in termen de maxim 3 zile, in caz contrar anuntul nu va mai fi valabil.

Poate exista si cazul, in care utilizatorul, care a publicat anuntul cu cererea de oferta de angajare sa fie grabit si deja acesta este  hotarat la o oferta, pe care sa o desemneze castigatoare. In acest caz, utilizatorul, in calitate de potential angajator, va putea inchide proiectul inainte de termenul de expirare pentru depunerea de oferte de angajare si va putea astfel, desemna oferta preferata castigatoare.

Utilizatorul a carui oferta a fost desemnata va fi notificat pe mail cu privire la acest aspect.


5. CINE SI CUM POATE DEPUNE O OFERTA DE ANGAJARE IN CADRUL UNUI PROIECT?

Orice utilizator care are un profil profesional pe site si este logat, poate depune o oferta de angajare intr-un proiect potrivit calificarii acestuia, in care va preciza suma pe care va munci si termenul de executie al proiectului.

Ofertele pot fi depuse atata timp cat starea proiectului este: "proiect deschis"


6. CE REPREZINTA UN CALIFICATIV?

Un calificativ reprezinta o nota si un comentariu acordat de catre angajator celui pe care l-a angajat si invers, la finalizarea unui proiect. Calificativul contribuie foarte mult la renumele unui utilizator, scoate in evidenta onestitatea si profesionalismul acestuia. Calificativul poate fi acordat optional.


7. CE REPREZINTA OFERTA CARE ARE STAREA "RESPINSA"?

Utilizatorul care a publicat anuntul cu cererea de oferta de angajare in perioada de depunere a ofertelor (cand proiectul are starea "proiect deschis"), poate refuza din start anumite oferte (din motive personale), acestea avand avand imediat starea "respinsa".


8. CE REPREZINTA OFERTA CARE ARE STAREA "ACCEPTATA"?

Oferta care are stare "acceptata" este oferta care a fost desemnata castigatoare, utilizatorul care a depus aceasta oferta va executa proiectul.


9. CE REPREZINTA UN PROIECT CU STAREA "DESCHIS"?

Proiect pentru care se asteapta depunerea de oferte in vederea angajarii unei personae califificate pentru a il realize


10. CE REPREZINTA UN PROIECT CU STAREA "INCHIS"?

Proiect pentru care nu se mai accepta depunerea de oferte, beneficiarul proiectului trebuie doar sa desemneze oferta castigatoare.


11. CE REPREZINTA UN PROIECT CU STAREA "IN LUCRU"?

Proiect pentru care s-a desemnat o oferta castigatoare, iar utilizatorul s-a apucat deja de executie.


12. CE REPREZINTA UN PROIECT CU STAREA "FINALIZAT"?

Proiect care a fost deja executat de utilizatorul a carui oferta a fost desemnata castigatoare.