Înapoi 30.03.2011 11:47

Dezvoltarea personala in viata unui muncitor


     Importanta dezvoltarii personale pentru un muncitor calificat, un profesionist, un specialist sau un expert are un rol foarte important in cariera acestuia. La nivel de Romania, acest concept nu este asa de cunoscut in randul celor care activeaza in campul muncii asa cum este cunoscut in tarile dezvoltate chiar si de un simplu muncitor necalificat.
     Asadar, prin acest articol echipa www.muncitorcalificat.ro doreste sa incerce sa explice, pe intelesul tuturor acest concept.
Dezvoltarea personala reprezinta acele activitati care imbunatatesc cunostiintele si identitatea unei persoane, dezvolta aptitudini si calitati personale, construiesc capitalul uman, contribuind la cresterea calitatii vietii personale si profesionale, precum si la indeplinirea unor aspirati si visuri pe plan profesional cat si pe plan personal.
     Conceptul nu este limitat doar la dezvoltarea personala a unui individ anume, acesta presupune activitati de dezvoltare personala a unor categorii de oameni ce au roluri in viata profesionala de: profesori, manageri, antrenori, doctori, economisti, ingineri, muncitori necalificati, liber profesionisti,etc.
Acest concept este intalnit si la nivel de organizatie si consta in metode si tehnici ce ofera suport pentru dezvoltarea personalului la toate nivelurile din cadrul organizatiei.


     Vorbind de dezvoltarea personala la nivel individual, aceasta presupune urmatoarele activitati:
- analiza swot personala
- imbunatatirea cunostiintelor personale;
- construirea unei identitati;
- descoperirea aptitudinilor personale;
- dezvoltare spirituala;
- construirea capitalului uman;
- proiectarea si executarea unor planurivde dezvoltare personala’
- imbunatatirea abilitatilor sociale;
- identificarea potentialului
- etc



Echipa www.muncitorcalificat.ro

Vezi comentarii | Comentează | Înapoi