Înapoi 13.01.2011 09:03

O echipa de lideri va da rezultate mai bune decat un singur lider.

Este exact ca in zicala “Unde sunt multi, puterea creste”. Exact asa, se intampla si in realitate in lidership, cand este vorba de o echipa de lideri, organizatia care are mai multi lideri, aceea va fi condusa mai eficient.  Explicatia este simpla: ledershipul reprezinta o abilitate complexa si dificila, o abilitate pe care nicio persoana nu o va putea stapani singura in totalitate. De aceea, pentru ca o organizatie sa fie condusa intr-un mod eficient , trebuie condusa la fiecare nivel, adica sa aiba un lider pentru fiecare nivel.
    Un lider adevarat, un adevarat specialist in arta conducerii, va tine intotdeauna cont de urmatoarele principii:
1.    Un lider va fi dispus sa angajeze oameni mai bun decat el, muncitori calificati,experti, specialisti, profesionisti,  pe care, poate ii va plati si mai bine decat are el salariu. Deoarece, dorinta acestui expert in arta conducerii este de a duce la implinire viziunea si in acelasi timp proiectul sau proiectele sale. Un astfel de lider este vizionar.
2.    Profesionisti, adevaratii lideri cauta muncitori calificati, adevarati experti si specialisti, pentru a forma echipe puternice si de valoare de muncitori calificati, in cadrul proiectului sau proiectelor pe care le conduc. Adevarati lideri isi califica muncitori trimitandu-i la cursuri de specializare, cursuri de calificare, cursuri de instruire, cursuri de training sau cursuri de formare profesionala.  Acestia ,punand accent intotdeauna pe calificare, cand este vorba de recrutare, in vederea formarii unei echipe de muncitori calificati, profesionisti.
3.    Un lider va fi intotdeauna sigur pe sine
4.    Liderii cu experienta isi vor asculta intotdeauna echipa de experti, si muncitori calificati din jurul sau.  Acestia asculta si dupa executa, numai un lider imatur va comanda si dupa va asculta parerile celor din jur.
5.    O echipa de lideri va da rezultate mai bune decat un singur lider
    Echipa www.muncitorcalificat.ro

Vezi comentarii | Comentează | Înapoi