Înapoi 02.02.2012 12:06

Oferte de educatie in EUROPA

A studia în străinătate


A locui şi a studia într-o ţară străină este cea mai bună modalitate de a acumula cunoştinţe aprofundate despre tradiţia, locuitorii şi limba unei alte culturi. Mai mult, viaţa şi studiul sau munca într-o altă ţară pot dezvolta competenţe transnaţionale importante care ar putea fi apreciate de viitorii angajatori.
Studenţii care se întorc acasă după un program de studiu în străinătate afirmă, adesea, că perioada respectivă i-a maturizat din punct de vedere personal şi intelectual. Apreciază pozitiv faptul că au experimentat modalităţi noi de gândire şi de viaţă, ceea ce încurajează dezvoltarea personală şi încrederea în sine.
Însă studiile în străinătate pot face mai mult decât să încurajeze progresul şcolar şi dezvoltarea personală, ele creând, de asemenea, perspective mai bune de angajare. Angajatorii caută tot mai mult persoane cu experienţă de muncă în străinătate, deoarece se presupune că acest tip de persoane deţin, pe lângă competenţele lingvistice, aptitudini de comunicare transculturale, înţeleg şi sunt familiarizate cu tradiţiile locale şi cu contextele culturale diferite, sunt flexibili, elastici şi au capacitatea de a se adapta la situaţii de viaţă noi şi de a aborda în mod constructiv punctele de vedere diferite.


PLOTEUS


Informaţiile din secţiunea „Căutarea ofertelor de educaţie” sunt furnizate de PLOTEUS, portalul ofertelor de educaţie din Europa, care a fost creat de Direcţia Generală Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene. Selectarea şi actualizarea informaţiilor sunt realizate de reţeaua Euroguidance.

Integrarea în portalul EURES a ofertelor de educaţie oferite de PLOTEUS este conformă cu concluziile reuniunilor Consiliului European de la Lisabona şi de la Stockholm (martie 2000 şi martie 2001), care au solicitat Comisiei şi statelor membre să creeze la nivel european un serviciu de furnizare de informaţii despre disponibilitatea locurilor de muncă şi de studiu.

Scopul PLOTEUS, la fel ca cel al EURES, este de a pune în practică dreptul la liberă circulaţie pentru cetăţenii europeni, prin furnizarea informaţiilor necesare.


Pe lângă ofertele de educaţie disponibile aici pe EURES, site-ul PLOTEUS conţine informaţii referitoare la sistemele naţionale de învăţământ şi de formare profesională şi la programele de schimb european, precum şi contactele relevante pentru informaţii suplimentare.


Sursa: http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=ro&acro=learning&catId=70&parentId=55

Vezi comentarii | Comentează | Înapoi