Înapoi 24.01.2012 11:43

Stagii renumerate la Parlamentul European


Stagiile remunerate se acorda exclusiv absolventilor de universitate sau institutii similare. Scopul lor este de a le permite stagiarilor sa îsi completeze cunostintele dobândite în timpul studiilor si sa se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene, în special cu aceea a Parlamentului European.


Stagiile remunerate includ:


stagiile Robert Schuman cu optiunea generala


stagiile Robert Schuman cu optiunea jurnalism.


Candidatii pentru stagiile Robert Schuman cu optiunea generala trebuie sa dovedeasca ca au redactat, în cadrul studiilor universitare sau pentru o publicatie stiintifica, o lucrare scrisa substantiala. Unul dintre aceste stagii, care poarta numele de „Bursa Chris Piening”, poate fi acordat unui candidat a carui lucrare a avut ca tema relatiile dintre Uniunea Europeana si Statele Unite.


Candidatii pentru stagiile Robert Schuman cu optiunea jurnalism trebuie sa dovedeasca experienta profesionala, fie prin articole publicate, fie prin înscrierea în asociatia jurnalistilor dintr-un stat membru al Uniunii Europene, fie printr-o diploma în jurnalism recunoscuta în statele membre ale Uniunii Europene sau în statele candidate la aderare.


Durata stagiilor remunerate este de cinci luni.


Datele de începere a stagiilor si perioadele de înscriere


Perioada de înscriere


1 martie,respectiv 1 octombrie


Începerea stagiului


15 martie - 15 mai (miezul noptii), respectiv 15 august - 15 octombrie (miezul noptii)


Pentru a evita saturarea sistemului, având în vedere numarul mare de candidaturi, va sfatuim sa nu asteptati ultima zi pentru a va depune candidatura.


Daca sunteti interesat(a) de un stagiu remunerat, va rugam sa cititi cu atentie Normele interne privind stagiile.


Va atragem atentia cu privire la conditiile de admitere. În cazul în care sunteti selectat, vi se vor solicita urmatoarele documente justificative:


- o copie a pasaportului sau a cartii de identitate;


- o copie a diplomei (diplomelor) universitare;


- o scrisoare din partea unei persoane care exercita o profesie relevanta si este în masura sa evalueze în mod obiectiv competentele dumneavoastra;


- pentru candidatii la stagiile cu optiunea generala: dovada realizarii unei lucrari scrise (adeverinta, pagina de garda, diploma etc.);


- pentru candidatii la stagiile cu optiunea jurnalism: articole publicate sau înscrierea în asociatia jurnalistilor dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau diploma în jurnalism recunoscuta în statele membre ale Uniunii Europene sau în statele candidate la aderare.


În aceasta etapa, nu este necesar sa trimiteti aceste documente justificative. Ele va vor fi solicitate în momentul în care va vom oferi un stagiu.


În cazul în care vi se va face o oferta de stagiu, nu veti fi admis decât daca trimiteti toate documentele mentionate mai sus, astfel cum va sunt solicitate.


În cazul în care îndepliniti conditiile de admitere la stagiu, va rugam sa completati formularul de candidatura online (disponibil doar în engleza, franceza si germana).


Va rugam sa retineti faptul ca, în cazul în care formularul de candidatura ramâne inactiv timp de 30 de minute, datele pe care le-ati introdus se pierd. Va sfatuim deci, ca, înainte de a completa formularul de candidatura, sa cititi cu atentie „Norme interne privind stagiile si vizitele de studiu la Secretariatul General al Parlamentului European”.


Înscrierea nu poate fi modificata online si se realizeaza într-o singura etapa. Pentru pregatirea dosarului de candidatura înainte de înscrierea online, aveti la dispozitie o varianta imprimabila a modelelor de formulare pentru stagiile remunerate si neremunerate.


După completarea candidaturii, vă rugăm să imprimaţi rezumatul şi să vă asiguraţi că acesta este complet înainte de a trimite candidatura.


N.B.: candidaturile incomplete se resping automat.


După ce aţi confirmat/trimis candidatura online, veţi primi în mod automat un mesaj de confirmare la adresa dvs. de e-mail. Mesajul conţine un număr de confirmare, la care trebuie să faceţi referire cu fiecare ocazie în viitoarea corespondenţă privind stagiul, precum şi legătura către rezumatul candidaturii dvs. în format pdf, urmând să vi se solicite expedierea unei versiuni imprimate a acestei candidaturi în cazul în care vă oferim un stagiu.


Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/ro/007cecd1cc/Stagii.html


Sursa: http://www.europarl.europa.eu/portal/ro


Vezi comentarii | Comentează | Înapoi